ALUS
Alus yra alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant grūdus. Daugumoje pasaulio alaus rūšių grūdų pagrindas yra miežiai. Alaus gamybos procesas paprastai prasideda nuo salyklinių miežių arba „salyklo“ – miežių, kurie buvo daiginti ir skrudinti. Alaus darykla mala salyklą, sulaužydama grūdus tarp ritinėlių, kad būtų atskleistas didesnis paviršiaus plotas. Salyklas kaitinamas vandeniu dideliame virdulyje. Trinimo pabaigoje salyklo krakmolas suskaidomas į paprastą cukrų, todėl gaunamas saldus skystis.
Dauguma šiuolaikinio alaus yra verdami su apyniais, kurie suteikia kartumo ir kitų skonių bei veikia kaip natūralus konservantas ir stabilizatorius. Vietoj apynių gali būti įtrauktos arba naudojamos kitos kvapiosios medžiagos, tokios kaip grūdai, žolelės ar vaisiai.