Pereiti prie turinio
LAIKINAI NEPRIIMAME NAUJŲ UŽSAKYMŲ
LAIKINAI NEPRIIMAME NAUJŲ UŽSAKYMŲ

GRAPA

Grapa yra tradicinis itališkas alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant išspaudas (vynuogių sėklų, stiebelių ir stiebų mišinį), likusias po vyno gamybos proceso. Grapos gamyba visada buvo be atliekų ir yra puikus žiedinės ekonomikos pavyzdys. Gautas spiritas jokiu būdu nėra lengvas – vidutiniškai jame yra nuo 37,5 iki 60 tūrio procentų alkoholio. Distiliavimo tikslas – iš išspaudų išgauti ne tik alkoholį, bet ir jo aromatus – pagrindinę grapos savybę. Išspaudos sujungiamos su vandens garais, tada kaitinamos, kad prasidėtų distiliavimas. Tai leidžia mišiniui atskirti, paliekant itin stiprų gėrimą, kuris išpilstomas į butelius ir brandinamas iki šešių mėnesių.