Pereiti prie turinio
LAIKINAI NEPRIIMAME NAUJŲ UŽSAKYMŲ
LAIKINAI NEPRIIMAME NAUJŲ UŽSAKYMŲ

MALTA KAVA

Malta kava – tai kava, kuri buvo paruošta užplikyti ją susmulkinant arba malant. Kai karštas vanduo praleidžiamas per maltą kavą, jis ištraukia junginius iš kavos pupelių, todėl gaunamas užplikytos kavos puodelis. Yra daug skirtingų būdų, kaip paruošti kavą, todėl svarbu malimo būdą suderinti su užplikymo būdu, kad kava būtų gero skonio ir aukštos kokybės. Prieš malant kavą, ji turi būti paskrudinta. Kai kavos pupelės nuimamos, pirmiausia joms leidžiama sukietėti, o tada skrudinama. Pupelių kokybė ir apdorojimas skrudinimo proceso metu lemia, kokiais tikslais kavą galima naudoti, ir kiek kofeino bus kiekviename puodelyje.